Ingredients (12 people):
Těsto:
- 300 g hladké mouky
- 160 g moučkového cukru
- 2 lžičky prášku do pečiva (± 10 ml)
- Kůra z 1 pomeranče nebo citronu (bio)
- 1 lžíce perníkového koření (± 15 ml) *
- 80 g tekutého medu
- 2 vajíčka (střední velikosti)
- 50 ml neslazeného kondenzovaného mléka nebo 1 žloutek a 1 lžíce vody (± 15 ml
Poleva:
- 1 lžíce vaječného bílku (± 15 ml)
- 75-100 g moučkového cukru
- Několik kapek citrónové šťávy
Preparation time: 30 min.
Cooking time: 9 min.
Difficulty: average
Preparation:
1. Předehřejte troubu na 200 ° C nebo st. 6-7.
2. V Kuchtíkovi 4,5 l smíchejte mouku, moučkový cukr, prášek do pečiva, kůru a směs perníkového koření.
Přidejte med, vejce a promíchejte Silikonovou stěrkou II. Pokračujte v hnětení těsta vlastníma rukama, dokud
nebudete mít konzistentní těsto.
3. Apollo podložku poprašte moukou a těsto na ni položte. Do Válečku II napusťte studenou vodu a přidejte Nástavec na Váleček II 6 mm. Těsto vyválejte.
4. Pomocí Vykrajovátka perníček vykrajujte panáčky a položte je na Silikonovou podložku s okrajem umístěnou na mřížce z trouby.
5. Perníkové panáčky potřete kondenzovaným mlékem nebo směsí žloutku a vody pomocí Silikonové mašlovačky II.
6. Pečte 8-9 minut a nechte vychladnout.
7. Mezitím si připravte polevu na zdobení: ze soupravy Klik II použijte metlu, pomocí které vymíchejte 1 lžíci vaječného bílku
s 75 g moučkového cukru a pár kapek citrónové šťávy. Poleva musí být velmi hustá, ale dostatečně tekutá, aby se dala přelévat.
Pokud je příliš tekutá, přidejte trochu moučkového cukru, pokud je příliš hustá, přidejte trochu citronové šťávy.
8. Perníkové panáčky ozdobte. Nechte hodinu odpočívat, aby poleva dobře uschla.
Tip: Perníkový panáčků můžete také ozdobit rozpuštěnou čokoládou nebo drobnými jedlými cukrovými posypy.
Postavičky můžete ozdobit do podoby sobů nebo jiných tvarů. Stačí trochu představivosti!