Skip to content
Back to Recipes

Minestrone

Minestrone

Ingredients (4 people):

- 100 g dýně
- 1 brambor (± 130 g)
- 1 mrkev (± 70 g)
- 1 řapíkatý celer (± 70 g)
- 70 g zelených fazolek
- 90 g brokolice
- 80 g květáku
- 50 g pórku
- 800 ml vody
- 10 cherry rajčátek
- 80 g malých bílých fazolí z konzervy
- 80 g hrášku
- 80 g krátkých těstovin
- Sůl


Na pesto:
- 30 g lístků bazalky
- 40 g piniových oříšků
- ½ stroužku česneku
- 100 ml extra panenského olivového oleje
- Sůl
- 20 g sýru Parmezán
- 20 g sýru Pecorino

Preparation time: 20 min.

Cooking time: 0 min.

Difficulty: average

Preparation:

1. Omyjte a osušte všechnu zeleninu.
2. Oloupejte dýni, brambor a mrkev. Nakrájejte je za pomocí Mřížky na hranolky.
3. Vezměte Nůž na rajčata U-series a nakrájejte nadrobno řapíkatý celer, zelené fazolky, brokolici, květák a pórek.
4. Vložte všechnu zeleninu, kterou jste připravili do Micro plus 3. generace 2,25 l a přilijte 200 ml vody.
5. Přiklopte a vařte 8 min. v mikrovlnné troubě na 800 W. Nechte 2 min. odstát.
6. Přidejte cherry rajčátka, fazole z konzervy, hrášek, těstoviny a sůl.
7. Dolijte 600 ml vody, přiklopte a vařte 10 min. v mikrovlnné troubě na 800 W, až budou těstoviny „al dente” (pro měkčí
zeleninu a těstoviny přidejte ještě 2 min.). Nechte 5 min. odstát.
8. Omyjte a osušte lístky bazalky. Rozložte několik lístků kolem pokrmu pro ozdobu.
9. V Tajfunu rozmixujte piniové oříšky a česnek. Přidejte olej, špetku soli a bazalku, poté znovu mixujte. Pesto přendejte do Malé hitparády 300 ml.
10. Oba sýry nastrouhejte na Mlýnku nebo na Mlýnku II s Nástavcem na jemné strouhání. Nastrouhaný sýr pak vsypte do pesta.
11. Polévku minestrone podávejte s lžící pesta, s lístky bazalky pokapanými trochou olivového oleje.