Ingredients (8 people):
- 1 kg minced salmon (skinless)mletého lososa (bez kůže)
- 1 svazek jemně nasekaného kopru
- 30 ml lžíce jemně nasekané pažitky
- Sůl a pepř
- 15 ml lžíce olivového oleje
- Avokádová majonéza:
- 3 snítky koriandru
- 1 velké zralé avokádo
- 75 g majonézy (±⅓ šálku)
- 1/2 limetky (Šťáva)
- Sůl a pepř
- Na servírování:
- Hamurgerové housky, nakrájená červená cibule, nakrájená okurka, salát...
Preparation time: 10 min.
Cooking time: 20 min.
Standing time: 5 min.
Difficulty: easy
Preparation:
Do Mísy ultimátum 3 l dejte mletého lososa, pažitku, kopr, sůl, pepř a důkladně promíchejte, aby se ingredience spojily.
Směs rozdělte na 8 stejně velkých porcí a hamburgery vytvarujte za pomocí Hamburgrovače.
Velkou pánev pokapejte olejem a rozehřejte na středním plameni. Hamburgery opékejte 3-4 minuty z každé strany do zlatova (vnitřní teplota lososové směsi by měla dosahovat 63 °C).
Před podáváním hamburgery sundejte z pánve a nechte je 5 minut odpočívat.
Koriandr nasekejte na jemno v Supersonic tajfunu. Nástavec s čepelí vyndejte a nahraďte jej metličkou. Přidejte zbývající ingredience na avokádovou majonézu, přiklopte víkem a několikrát zatáhněte za provázek, dokud nebude majonéza jemná a hladká.
Hamburgery podávejte v hamburgerové housce s avokádovou majonézou a dalšími ingrediencemi dle vaší chuti.
Additional Note: