Ingredients (4 people):
- 5 rajčat
- 1 červená paprika
- 1 okurka
- 1 stroužku česneku
- 25 ml vinného octa
- 30 ml olivového oleje
- 5 g soli
- 1 1 malý fenykl
- 250 ml dobře vychlazené vysokoprocentní smetany
- 1 g fenyklových semínek
- Sůl a pepř na dochucení
Preparation time: 15 min.
Cooking time: 0 min.
Difficulty: average
Preparation:
Zeleninu oloupejte Univerzální škrabkou a vše kromě fenyklu nakrájejte na kostičky.
Rajčata rozmixujte v Super šéfovi a vzniklé pyré přelijte do Velké odměrky II 2 l.
V Super šéfovi rozmixujte papriku, okurku, česnek, vinný ocet a 25 ml olivového oleje. Tuto směs přilijte k rajčatovému pyré. Dochuťte solí a pepřem.
Na Mandolíně nakrájejte fenykl na tenké plátky. Lehce osolte a promíchejte s 5 ml olivového oleje
Gazpacho podávejte ve sklenicích s fenyklovou pěnou a ozdobené plátky fenyklu.
-
FENYKLOVÁ PĚNA:
V Rychlíku II vyšlehejte smetanu. Přidejte fenyklová semínka, sůl a pepř.
Podávejte dobře vychlazené
Additional Note: