Skip to content
Back to Recipes

Kuřecí boršč

Kuřecí boršč

Ingredients (4 OSOBY):

  • 1 kuřecí stehno
  • Sůl a pepř
  • 1 bobkový list
  • 1 stroužek česneku
  • 200 g brambor
  • 100 g mrkve
  • 200 g červené řepy
  • 1 cibule
  • 300 g zelí
  • 25 g rajčatového protlaku
  • 1.5 l vody
  • 40 g másla
  • Na podávání
  • Několik lístků zelených bylinek
  • Chilli paprička
  • Jarní cibulka
  • Zakysaná smetana

Preparation time: 30 min.

Cooking time: 50 min.

Standing time: 15 min.

Difficulty: average

Preparation:

  • Kuřecí stehno dejte do Ultra pro nádoby 3,5 l. Přidejte sůl, pepř, bobkový list a oloupaný česnek.

  • Zeleninu oloupejte a nakrájejte na Mandolíně: brambory na tyčinky (9;9), mrkev a červenou řepu na julienne hranolky (1;6), cibuli a zelí na plátky (1/uzamčená pozice).

  • Nakrájenou zeleninu přidejte do Ultra pro v pořadí: zelí, brambory, červená řepa, mrkev a cibule.

  • V Mix fixu II 350 ml protřepejte rajčatový protlak s 200 ml vody

    a tuto směs nalijte do Ultra pro.

  • Navrch položte malé kousky másla a celé to zalijte vodou,

    dokud nebude vše ponořené. Nemíchejte.

  • Přiklopte a vložte do mikrovlnné trouby na 20 min. na 600 W.

  • Troubu předehřejte na 220 °C / st. 7-8 a polévku v ní vařte dalších 30 minut.

  • Nechte 15 minut odstát.

  • Kuřecí stehno vyndejte z polévky, vykosťěte, nakrájejte na malé kousky a vraťte do polévky.

  • Jarní cibulku a chilli papričku nakrájejte na kolečka. Polévku podávejte posypanou bylinkami, chilli papričkou, jarní cibulkou

    a se zakysanou smetanou.

Additional Note:

Tip: Polévku nechte den uležet. Bude mít výraznější chuť.