Skip to content
Back to Recipes

Jogurtovo-citronový sněhulák

Jogurtovo-citronový sněhulák

Ingredients (6 people):

- 125 g jogurtu
- 150 g krupicového cukru
- 200 g hladké mouky
- 1 lžička prášku do pečiva (± 5 ml)
- 3 vejce (střední velikosti)
- 150 g rozpuštěného másla
- Kůra z 1 bio citronu

Preparation time: 10 min.

Cooking time: 45 min.

Difficulty: average

Preparation:

1. Předehřejte troubu na 180 °C / st. 6.
2. Ve Velké odměrce II 2 l smíchejte všechny ingredience jednu po druhé, v uvedeném pořadí. Vždy promíchejte Silikonovou stěrkou II. Těsto by mělo být konzistentní.
3. Umístěte Silikonovou formu sněhulák na studenou mřížku z trouby.
4. Směs nalijte do formy a dejte do spodní části trouby.
5. Pečte asi 45 min. Před vyklopením nechte vychladnout. Vyjměte sněhuláka a ozdobte dle vlastní fantazie.

Tip: Pokud vám zbyde citronová šťáva, zamražte ji a použijte později do jiného receptu.