Skip to content
Back to Recipes

GAZPACHO S FENYKLEM

GAZPACHO S FENYKLEM

Ingredients (4 people):

  • 5 rajčat
  • 1 červená paprika
  • 1 okurka
  • 1 stroužku česneku
  • 25 ml vinného octa
  • 30 ml olivového oleje
  • 5 g soli
  • 1 1 malý fenykl
  • 250 ml dobře vychlazené vysokoprocentní smetany
  • 1 g fenyklových semínek
  • Sůl a pepř na dochucení

Preparation time: 15 min.

Cooking time: 0 min.

Difficulty: average

Preparation:

  • Zeleninu oloupejte Univerzální škrabkou a vše kromě fenyklu nakrájejte na kostičky.

  • Rajčata rozmixujte v Super šéfovi a vzniklé pyré přelijte do Velké odměrky II 2 l.

  • V Super šéfovi rozmixujte papriku, okurku, česnek, vinný ocet a 25 ml olivového oleje. Tuto směs přilijte k rajčatovému pyré. Dochuťte solí a pepřem.

  • Na Mandolíně nakrájejte fenykl na tenké plátky. Lehce osolte a promíchejte s 5 ml olivového oleje

  • Gazpacho podávejte ve sklenicích s fenyklovou pěnou a ozdobené plátky fenyklu.

  • FENYKLOVÁ PĚNA:

    V Rychlíku II vyšlehejte smetanu. Přidejte fenyklová semínka, sůl a pepř.

  • Podávejte dobře vychlazené

Additional Note: